Tjänster

Rådgivning

 

 

Varje person har en unik livssituation. För att veta vilka juridiska dokument du kan behöva och hur de ska utformas måste vi börja med en konsultation. Om du vill ha hjälp med upprättande av ett specifikt avtal behöver vi ha ett konsultationsmöte för att jag ska veta hur avtalet ska anpassas efter just dina önskemål och behov.

Bouppteckning

 

 

När en person dör ska en förteckning över personens samtliga tillgångar och skulder upprättas och lämnas in till Skatteverket inom 3 månader. Förteckningen kallas bouppteckning och måste utformas på ett speciellt sätt. Jag kan hjälpa dig att upprätta bouppteckningen samt sköta kontakten med Skatteverket samt eventuella andra myndigheter som kan behöva kontaktas.

Upprättande av handlingar

 

 

Har du någonsin varit med om att du har hittat ett kvitto i plånboken som inte alls varit gammalt men som ändå blivit helt blekt och oläsbart trots att du bara haft det i plånboken? Det beror på att varken pappret eller bläcket i kvittot är gjort för att klara av att åldras. Handlingar som ska bevaras under en längre tid, exempelvis ett testamente, bör därför skrivas uta på ett arkivpapper och skrivas under med arkivbeständigt bläck.

 

En juridisk handling behöver oftast bevaras i original. Alla jurdisika handlingar jag upprättar åt dig får du naturligtvis på arkivbeständigt papper och de undertecknas med arkivbeständig penna.

Gratis kontultation

 

En av ambitionerna med Lejon Juridik är att alla människor i samhället, inte bara de med mycket pengar, ska ha möjlighet att se över vilka juridiska dokument den kan behöva. Lejon Juridik erbjuder alla nya kunder 15 minuter gratis konsultation via telefon gällande testamente, äktenskapsförord eller samboavtal.

 

För att utnyttja din gratis kontultation kontaktar du Lejon Juridik antingen via telefon eller e-post, alternativt skickar ett brev, och beskriver vad du vill fråga om samt när du önskar bli uppringd. För att veta att du är en ny kund behöver du ange ditt för- och efternamn, adress och e-postadress. Du behöver förstås även ange ditt telefonnummer så att jag vet vilket nummer jag ska ringa.

 

Det finns möjlighet att boka telefontid under såväl dagtid som kvälstid och vid behov även helger. Kontakta mig för att boka en telefontid!