Om Lejon Juridik

Anna Lejon, jur kand

Jag som driver Lejon Juridik heter Anna Lejon och är bosatt i Vingåkers kommun sedan 2016. Jag startade Lejon Juridik som en bisyssla till en anställning på heltid under 2017. Jag fick ett otroligt gensvar och har sedan dess kunnat utöka verksamheten. Sedan början av 2019 har jag gått ner till 50 % i min anställning för att kunna lägga mer tid på Lejon Juridik. En av de största fördelarna är att jag nu kan ta emot kunder även dagtid vilket var en omöjlighet när jag hade en heltidsanställning.


Den anställning jag har på 50 % är på ett assistansbolag som heter Iustitia Assistans AB. Där jobbar jag med ansökningar och domstolsprocesser gällande personlig assistans. Detta har gett mig en väg in i socialrätten och idag har jag utökat mitt verksamhetsområde från familjerätt till att även ha en hel del ärenden gällande exempelvis sjukersättning och aktivitetsersättning.


Bortsett från att jobba har jag egentligen två stora intressen, det ena är historia och det andra är att resa. Historia intresserar mig för att det ger kunskap. Någon vis person sa en gång att vi måste förstå vår historia för att förstå vår nutid.

Även resandet handlar om att skapa erfarenhet och förståelse. Jag tycker speciellt mycket om att resa för att möta andra kulturer. Genom att få en förståelse för andra kulturella normer och uttryck är det lättare att förstå ageranden och bemötanden från människor man möter i livet. Jag tycker speciellt mycket om att resa till historiska platser då jag kan få utlopp för båda mina största intressen.


Om det är något jag lärt mig under mina resor är det att juridiken generellt sett är väldigt svårtillgänglig för den som inte själv studerat den. Detta är något jag vill ändra på.


Min vision med Lejon Juridik är att göra juridiken mer lätttillgänglig för alla. Många räds att kontakta en jurist när de har frågor av juridisk karaktär för att de har hört rykten om att man lätt blir ruinerad bara man lyfter luren. Jag vill att du som har juridiska frågor ska kunna känna en trygghet i att det inte kostar något att ta den första kontakten. Jag erbjuder alla nya kunder 15 minuter gratis rådgivning och om du inte är en ny kund kan vi självklart göra upp ett fast pris innan du anlitar mig. Hellre fråga en gång för mycket än inte alls. Vissa frågor kan jag besvara över telefon på bara någon minut och vissa frågor behöver vi boka in en konsultation för att prata mer om.